Ebek összeírása

  • PDF

Tisztelt Eb tartók!

ebKunbaja Község területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-a, valamint a 13/2013. (XI.29.) számú önkormányzati rendelet alapján kerül sor az ebek összeírására a jogszabályban meghatározott adattartalommal.


A települési önkormányzat az eb összeírás alapján az eb tartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosai, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonosának és tulajdonának védelme, valamint eb rendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.
Az eb tulajdonosa, vagy az eb tartója az eb összeíráskor köteles az adatlapon feltüntetett adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani (az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után).
Tájékoztatjuk az eb tartókat, hogy Kunbaja Község Önkormányzata az eb összeírás adatai alapján jelenleg nem tervezi az eb rendészeti hozzájárulás bevezetését.
Az Eb összeíró adatlapok beszerezhetők a Kunbajai Közös Önkormányzati Hivatal 4. számú irodájában, illetve letölthetők a www.kunbaja.hu honlapról; illetve nyomtatással, fénymásolással sokszorosíthatók.

<<< EB ÖSSZEÍRÓ ADATLAP (KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓVAL) ITT TÖLTHETŐ LE >>>

Az eb összeíró adatlapot ebenként kell kitölteni és eljuttatni a Kunbajai Közös Önkormányzati Hivatal részére az alábbi módokon:
Levélben postai úton az alábbi levélcímre: 6435 Kunbaja, Rákóczi út 16.
Hivatal iktatójában leadható
Elektronikus úton (aláírva, majd scannelt formában) az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre.
Az eb összeíró adatlapok leadásának határideje: 2015. 03.31.

Tájékoztatjuk továbbá az eb tartókat, hogy a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II.26.) Korm. rendelet 17/B. § (10) bekezdése szerint – 2013. január 1-től – a négyhónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (chippel) megjelölve tartható, ezért szíveskedjenek a transzponderrel meg nem jelölt ebeket szolgáltató állatorvosnál megjelöltetni.
A transzponderrel már korábban megjelölt, ám az adatbázisban nem szereplő eb adatait az állat tartója köteles a szolgáltató állatorvossal az adatbázisban regisztráltatni. A regisztrált eb adatának megváltoztatása miatt történő adatmódosítás díjmentes.

Felhívjuk a figyelmet, hogy amennyiben az Eb összeíró adatlapon szereplő adatokban változás állna be, továbbá amennyiben ezen időpont után kerül, az eb a felügyelete alá azt be kell jelenteni a Kunbajai Közös Önkormányzati Hivatal részére, a változást követő 15 napon belül.